Eerste hulp bij emotie eten

Inhoudsopgave

Wat is emotie-eten?

Emotie-eten wordt vaak gezien als iets slechts. Waar we graag vanaf willen komen. Maar eigenlijk is het een super tof mechanisme van je lichaam. 

Wat is emotie-eten (of snaaidrang) precies? Waarom is het belangrijk? En hoe is het ontstaan? én moet je er ook echt vanaf komen? 

Dat ontdek je in onderstaande video.

Onderstaande vragen geven je meer inzichten geven op jouw gedrag binnen het emotie-eten.

Emoties - de basis

Emoties is de basis van emotie-eten maar hoe zit dat precies? Verderop in de training gaan we er nog dieper op in maar in onderstaande video ontdek je de basis op het gebied van emoties. 

 

Emoties horen bij het leven, deze hoef je dan ook zeker niet weg te stoppen en mag je omarmen. Ga eens terug naar een dag waarin jij werd geleefd door je emoties.  En beantwoord daarover de volgende vragen. 

Maak van emotie-eten je superkracht

Emotie-eten is eigenlijk heel erg mooi. Het is een manier van je lichaam om met je te communiceren. Hoe je met deze signalen het beste kunt omgaan dat ontdek je onderstaande video.

Stappenplan

Wij mensen zijn emotionele eters en dat hoef je ook niet perse te veranderen. Maar om te voorkomen dat emotioneel eten ten koste gaat van je gezondheid deel ik je graag onderstaand stappenplan om te leren hoe je emotioneel eten anders aan te pakken.

Spiekbriefje

Om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken is er een stappenplan. Deze kan je hier downloaden. 

Print het stappenplan uit en hang deze op in de voorraadkast zodat als je wilt gaan emotie-eten je eerst herinnerd wordt aan welke stappen je mag gaan zetten. 

Dit voelt misschien een beetje onwennig maar door het vaak te herhalen zal het je nieuwe normaal worden.