Het getal op de weegschaal..
Dat kan zo’n emotionele lading kan hebben.

Het kan vreugde brengen wanneer het overeenkomt met je verwachtingen. Maar ook verdriet, teleurstelling en frustratie als het niet het gewenste resultaat laat zien.

Aan de ene kant kan het vermijden van de weegschaal voorkomen dat we gevangen raken in een cyclus van negatieve emoties en zelfkritiek. We kunnen onszelf toestaan te genieten van eten zonder het constante oordeel van een getal op de weegschaal.

Maar anderszijds kunnen we aan ‘struisvogelpolitiek’ doen. We maken onszelf wij dat we ons houden aan de acties die nodig zijn voor het gewenste resultaat, maar rommelen stiekem hier en daar wat aan.

Om feitelijk te kunnen checken of dat wat je doet ook daadwerkelijk voor je gewenste gewicht werkt, is het goed om op een onderbouwde manier je gewicht in kaart te brengen.

En no worries, we gaan ons niet blindstaren op het getal op de weegschaal. Maar de focus leggen op de methode die zorgt voor het gewenste getal en je gewenste relatie met eten en je lichaam.

Oke, hoe gaan we dat doen?
We hebben het ‘Weegschaal Werkboek’ ontwikkeld. Hierin nemen we je stap voor stap mee in alle gedachten die opkomen bij het wegen. En begeleiden we je bij een tegenvallend resultaat op de weegschaal; wat doe je dan? En helpen we je verder bij een top resultaat.

Lees eerst het gehele werkboek aandacht door VOORDAT je op de weegschaal gaat staan. Dit voorkomt een hoop piekergedachten van Silly waardoor jij op een fijne manier je voortgang in kaart kunt brengen.

Wat is belangrijk?

  • Het geheel ‘Weegschaal Werkboek’ aandachtig hebt doorgenomen. Deze vind je bovenaan deze pagina onder de bruine knop
  • Als je je weegmomenten volgens het schema in het werkboek hebt ingepland in je agenda.
  • Bij ieder weegmoment EERST het ‘Weegschaal Werkboek’ erbij pakt VOORDAT je op de weegschaal gaat staan. Je doorloopt het werkboek dus meerdere keren gedurende het ‘Dump het Dieet Denken’ – programma.