BBQ-en

Wanneer je te maken hebt met een calorierijke situatie zoals een BBQ, kun je nog steeds genieten van het eten zonder het gevoel te hebben dat je op een dieet zit, en tegelijkertijd je gewichtsverliesdoelen behouden. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken:

 

  • Kies voor magere eiwitten: Kies mager vlees, zoals kipfilet of kalkoenfilet zonder vel, mager rundvlees, vis of garnalen. Deze bevatten over het algemeen minder calorieën en vet dan vettere vleesopties.
  • Ga voor groenten: Vul je bord met een verscheidenheid aan gegrilde groenten zoals paprika, courgette, champignons, aubergine en ui. Groenten zijn voedzaam, vezelrijk en bevatten over het algemeen minder calorieën.
  • Maak gezonde sauzen en dips: Maak je eigen gezonde sauzen en dips met magere yoghurt, verse kruiden en specerijen. Vermijd zware mayonaise of calorierijke dressings.
  • Let op de portiegroottes: Beheers je porties door kleinere porties te nemen en te luisteren naar je verzadigingsgevoel. Eet langzaam en geniet bewust van elke hap.
  • Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Soms wordt dorst verward met honger, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voordat je naar voedsel grijpt.
  • Beperk alcoholinname: Alcoholische dranken bevatten vaak veel calorieën. Beperk je inname van alcohol en kies voor calorievrije dranken zoals water, bruisend water of ongezoete ijsthee.
  • Geniet van de sociale aspecten: Een BBQ gaat niet alleen om eten, maar ook om samenzijn met vrienden en familie. Focus op de sociale interactie en geniet van het gezelschap in plaats van alleen op het eten te focussen.

 

Uiteindelijk is bbq-en een avondmaaltijd op een grillplaat in plaats van een pan op je fornuis. Geniet van het lekkere weer en maak bewuste keuzes!

Onthoud dat het behalen van je gewichtsverliesdoelen draait om een evenwichtige en gezonde levensstijl op de lange termijn. Door bewuste keuzes te maken tijdens een BBQ en te genieten van gezonde opties, kun je nog steeds plezier hebben zonder je gewichtsverliesdoelen uit het oog te verliezen.