Hoe ontdek je makkelijke voedzame recepten?

Iedereen heeft een andere smaak en andere behoefte. Het internet staat vol met 101 recepten. Het gaat er om dat jij op een goede manier een selectie weet te maken van recepten en ingrediënten die jij lekker vindt. Vervolgens kan je de gevonden recepten gemakkelijk verwerken in de Mind ur Body foodplanner zodat jij geprikkeld blijft regelmatig te variëren in jouw maaltijden.

Stappenplan voor het makkelijk vinden van recepten:

Stap 1’ Gebruik relevante zoektermen binnen google: Typ relevante zoektermen in Google, zoals “gezonde recepten voor gewichtsverlies” of “voedzame maaltijdideeën”. of ´snelle makkelijke voedzame tussendoortjes´

 

Stap 2: Beperk de zoekresultaten: Voeg indien nodig extra zoekfilters toe aan je zoekopdracht, zoals “vegetarisch”, “glutenvrij” of “30-minuten maaltijden”, om de resultaten specifieker te maken.

 

Stap 3: Controleer de voedingsinformatie: Bekijk de voedingsinformatie in de recepten om te controleren of ze voldoen aan jouw behoeften. Let op de totale calorieën, de hoeveelheid eiwitten, vezels en vetten. Pas de portiegrootte indien nodig aan.

 

Stap 4: Lees de beoordelingen en opmerkingen: Lees de beoordelingen en opmerkingen van andere mensen onder het recept om een idee te krijgen van de smaak, de bereidingswijze en eventuele aanpassingen die zij hebben gemaakt.

 

Stap 5: Voeg je eigen twist toe: Wees niet bang om recepten aan te passen aan jouw voorkeuren en behoeften. Voeg extra groenten toe, vervang ingrediënten door gezondere alternatieven of pas de kruiden en specerijen aan.

Tips voor gewichtsverlies:

  • Kies voor recepten met veel groenten en vezels, zoals salades, roerbakgerechten en gegrilde groenten.
  • Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen, zoals snacks, zoete drankjes en fastfood.
  • Kies voor magere eiwitbronnen, zoals gevogelte, vis, magere zuivelproducten, peulvruchten en tofu.
  • Vermijd overtollige toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten.
  • Wees matig met vette sauzen en dressings. Kies voor gezondere opties, zoals zelfgemaakte vinaigrettes op basis van olijfolie.
  • Houd de portiegrootte in de gaten en luister naar je verzadigingsgevoel.
  • Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken.

Inspirerende websites om recepten op te vinden:

Chickslovefood (www.chickslovefood.com): Deze blog staat bekend om eenvoudige, gezonde en lekkere recepten. Ze bieden diverse categorieën, zoals budgetrecepten, snelle recepten en vegetarische opties.

 

Uit Pauline’s Keuken (www.uitpaulineskeuken.nl): Deze blog biedt een breed scala aan heerlijke recepten, waaronder gezonde maaltijden, zoete traktaties en vegetarische gerechten. Het bevat ook tips en advies over gezonde voeding.

 

Brenda Kookt (www.brendakookt.nl): Brenda Kookt deelt gemakkelijke en gevarieerde recepten voor het hele gezin. Ze heeft een speciale sectie met gezonde recepten en biedt ook tips voor meal prepping en gezonde snacks.

 

De Groene Meisjes (www.degroenemeisjes.nl): Deze blog is gericht op plantaardig eten en biedt een overvloed aan voedzame en smakelijke veganistische recepten. Ze delen ook tips over duurzaamheid en een groene levensstijl.

 

Oh My Foodness (www.ohmyfoodness.nl): Deze blog bevat een mix van gezonde recepten, comfort food en zoete lekkernijen. Ze hebben een speciale sectie met gezonde recepten en bieden ook tips voor gezond leven en eten.