BONUS: Gastsprekers

BONUS: Gastsprekers

In gesprek met werkgeluk-expert Elodie

Hoe vind je je droombaan?

Als je niet zo lekker in je vel zit op je werk, kan dit ook invloed hebben op je eetkeuzes én dus op je gewicht. 

In deze aflevering ga ik het gesprek aan Met Elodie @m.elodieinhetleven. Elodie is werkgeluk expert en helpt vrouwen naar het vinden van een droombaan.

Welke concrete stappen kan je zetten?

Elodie en Iris praten uit hun eigen ervaring, omdat ze zelf als geen ander weten hoe het is om vast te zitten in een baan die je niet gelukkig maakt. Gelukkig hebben zij het weten om te draaien en ze leggen je precies uit hoe zij dit proces hebben ervaren. 

Beluister de podcastaflevering of bekijk de video hieronder.

Meer weten over Elodie? Bekijk dan hier haar website.

Gastspreker Roos Vos: creëer je ideale werkplek

Introductie

Roos Vos, is coach en helpt vrouwen met het creëren van een leven waar ze ze meer geluk, balans en voldoening uithalen. Ik heb haar uitgenodigd om een gastles te verzorgen in het programma. 

De gastles ‘De 3 belangrijkste stappen voor het creëren van jouw ideale (werk)week’: 
We komen allemaal altijd tijd te kort. Tenminste dat gevoel hebben we. We lopen achter de feiten aan en voelen ons vaak gestrest en opgejaagd. Als moeder, vrouw, vriendin, dochter, ligt er ook veel op je bord. 

Wat kan zorgen voor meer rust is om allereerst eens goed te kijken naar wat jij
nu echt belangrijk vindt. En te proberen om hier meer aandacht aan te geven.

In deze workshop helpt Roos  je in 3 stappen om een ideale (werk)week op papier te zetten. Het is een simpele manier om meer rust en balans in je leven te krijgen.

Je kan de opdracht maken via het werkboek hieronder (dit is de verkorte variant) of bekijk de live versie en ga lekker interactief er mee aan de slag.

Werkboek

Klik hier om het werkboek te downloaden. In het werkboek ga je in 3 stappen ontdekken hoe jouw ideale (werk)week eruit ziet en wat je daadwerkelijk écht belangrijk vindt. 

Live uitvoering

Bekijk hieronder de interactieve live workshop gegeven door Roos. Ondanks dat je er zelf niet interactief live bij aanwezig was kan je de workshop alsnog volgen. 

Tijdsduur is 48 minuten. Via het tandwieltje kan je de opname eventueel versnellen.

Gastspreker Marlies van Vlimmeren: liefdevolle relatie tot eten creëren bij kinderen

In gesprek met een kinderdietist

In deze masterclass vertelt Marlies van Vlimmeren je alles over het creëren van een liefdevolle relatie tot eten bij kinderen. Alle leeftijden komen voorbij; van baby tot aan tiener. 

Ze vertelt je meer over het voedingspatroon: hoe kan je dat het beste aanpakken? Maar ze vertelt ook meer over het ontstaan van emotie-eten en welke woordkeuzes je het beste kunt maken richting je kindjes.

De masterclass is terug te kijken via onderstaande video. Het Q&A gedeelte heb ik in verband van de privacy van de deelnemers eruit geknipt. 

Wil je meer informatie op het gebied van voeding en kinderen? Bekijk dan de Instagram pagina van Marlies @mommy2bandme

Gastspreker Ellen Daenen: leven volgens je cyclus

In gesprek met hormoon en cyclus expert

In deze masterclass vertelt Ellen Daenen je alles over het leven volgens je cyclus.

Als hormoonexpert begeleid ze vrouwen om meer volgens hun cyclus te gaan leven. Ze verteld zelf: ”Onze hormonen hebben invloed op hoe we ons mentaal, emotioneel en fysiek voelen, dus het is niet gek dat je je niet iedere dag hetzelfde voelt. Voor ik dit ‘geheim’ had ontdekt was ik vooral hard aan het werk, ook als ik moe was of vanwege mijn menstruatie niet lekker in mijn energie zat want dat hoorde nu eenmaal zo. Toch? Inmiddels weet ik beter en sinds ik meer rekening hou met de verschillende fases van mijn cyclus en hoe mijn hormonen mij beïnvloeden gaat alles een stuk makkelijker.

Als alleenstaande moeder en ondernemer weet ik hoeveel ballen je als vrouw in de lucht hebt te houden en hoe makkelijk het is om je eigen behoeftes aan de kan te schuiven, maar daar wordt het allemaal niet echt beter van. PMS, eetbuien, moodswings, pijnlijke borsten, het ene moment van jezelf (en je leven) balen om een week later weer helemaal ok te zijn… ik heb het allemaal meegemaakt en ik kan je beloven dat het zo niet hoeft te zijn! 

Daarom neem ik je tijdens deze masterclass mee in de wondere wereld van je cyclus en leg ik je uit hoe je meer volgens jouw eigen natuurlijke ritme kunt leven voor een makkelijker en vooral leuker leven!”

Opdracht

Klik hier om het de bijbehorende opdracht te downloaden. In het werkboek ga je aan de slag met het plannen van jouw eigen cyclus. Aan het einde van de worskhop verteld Ellen hier meer over.

Masterclass

Bekijk hieronder de interactieve live masterclass gegeven door Ellen.