Les 3: Bij jezelf inchecken

Les 3: Bij jezelf inchecken

Inhoudsopgave

Inchecken

Bij jezelf inchecken is heel goed te vergelijken met inchecken voor de trein.

Je moet het doen, want anders krijg je een dikke boete.🙊

Dat betekent niet dat jij €150,- moet betalen als je je middagwandeling een keer mist. Maar dat betekent wel dat jij:

En dat is hartstikke jammer. Nog even terug naar die vergelijking: je kan een hele hoop treinkaartjes kopen voor het geldbedrag van die ene boete. Dus hoe vaker jij niet bij jezelf incheckt, hoe kostbaarder dat uiteindelijk is. 🤯

Dat verschil kun je vandaag al maken. Door gewoon een wekker te zetten op een willekeurig moment van de dag en door dan te vragen:

📈 Wat heb ik nu nodig?

💡Kopje thee? Wandeling? Of juist helemaal niks en zit je lekker in de flow?

Jij voelt dat het beste aan. Al geloof je dat nu niet. Juist op de momenten dat je gaat voelen, komen er een hoop beperkende gedachten vrij. Hallo Silly! 🙂 

Om je te helpen inchecken bij jezelf heeft Laura van @deonlineyogajuf een visualisatie gemaakt om dichterbij je gevoel te komen.

Zorg ervoor dat jij deze visualisatie op een rustige plek doet, waar jij niet gestoord kunt worden.

Sidenote: Het kan zijn dat er onderliggende blokkades liggen vanuit je jeugd of kindertijd of je weet niet waardoor, dan heb je eerst iets anders te doen. Als je dit ervaart vertel me dat dan. Laat het me weten dan gaan we samen op zoek naar hoe ik jou daarbij kan helpen. App me dan.

Wanneer is je behoefte achterhaald?

Hoe weet je nu dat je voldoet aan jouw behoefte? Dat kan je merken aan verschillende dingen en dat is per persoon anders. Het zijn de kleine dingen waar jij het verschil gaat merken:

Deze les heb je afgerond als je...

 

Check? Klik dan rechtsboven op ‘markeer als afgerond’. 

Je kan starten met de volgende les.