Les 3: FAQ over FOOD app

Veel gestelde vragen over de Food app

In onderstaande tabel vind je de veelgestelde vragen over het  voedingsdagboek FOOD.

Kan je hier niet het antwoord vinden op jouw vraag? Dan hoor ik dat graag.

Geniet vooral van de lekkere maaltijd. Je kan in de app gemakkelijk zoeken op een gelijkwaardige maaltijd als dat je in het restaurant hebt gegeten. Maak de portie dan iets groter die je invoert als je buiten de deur hebt gegeten.  Zo heb je extra speling qua kcal en zit je vrijwel altijd goed. Uiteindelijk gaat het om het groter geheel.

Ik wil je vragen om je Active watch (Fitbit, Garmin, Stappenteller) los te koppelen van de app. De FOOD app kiest er namelijk voor om jouw beweging bij jouw dagelijkse kcal op te tellen. Dit kan triggeren tot een dieet-gedachten ‘als ik meer beweeg kan ik meer eten’. 

Mocht je super veel bewogen hebben op een dag (denk aan 20 km wandelen, 50 km fietsen etc.) dan blijft jouw hongergevoel altijd leidend.

Nee zeker niet, mijn intentie is om een ijzersterke basis neer te zetten op voedingsgebied. Zodra deze is gezet gaan we het voedingsdagboek langzaam los laten. Wanneer dit punt voor jou zal zijn bereikt, komen  we later in het programma op terug.

Ik begrijp volledig dat je zo denkt. Dit komt voort uit de vele diëten die je in het verleden hebt gevolgd. Dit is een volledige schaarste gedachten. 

We gaan niet op dieet, we blijven dicht bij jouw huidige eetpatroon en gaan vanuit daar langzaam optimaliseren. 

Ik zal dan ook niet je chocolade afpakken want daar zou ik zelf ook geen gelukkiger mens van worden. 😉

Deze les heb je afgerond als je…

  • pijltje
    Als je geen vragen meer hebt over het voedingsdagboek

Check? Klik dan rechtsboven op ‘markeer als afgerond’ 

Je kan starten met de volgende les.